Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

10 Mai 2019
Vizualizari: 1018
Comentează add

Presa internaţională abordează în termeni realişti summitul european de ieri de la Sibiu.

Summitul de la Sibiu, în presa internaţională

ciprian-sasu

Foto: presidency.ro

Presa internaţională abordează în termeni realişti summitul european de ieri de la Sibiu.

Analizele sunt presărate cu opinii critice, toate plecând de la provocările cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană.  

Acest summit a fost înainte de toate un simbol pentru a demonstra că Uniunea Europeană este solidară şi în condiţiile Brexitului, scrie ziarul german "Frankfurter Rundschau", preluat de RADOR Radio România.

Bloomberg are însă o notă mai critică şi scrie că promisiunile Europei sună a vorbe goale, în timp ce eşecuri ale trecutului bântuie summitul. Totuşi, admite publicaţia americană, liderii europeni au afişat o imagine a curajului şi au reînnoit devotamentul faţă de unitate.

La polul opus EUobserver preia opinia majorităţii statelor europene după care Uniunea Europeană este cea mai bună idee care a existat vreodată, contribuie la pacea pe continent, după ce naţionalismul le-a îngrădit şi alte ideologii au condus Europa la barbaria a două războaie mondiale.

Multe ziare au ales din pleiada de elemente abordate la Sibiu pe cel al viitoarelor alegeri europene.

În multe locuri, un vot care ar trebui să fie, în primul rând, legat de viitorul Europei va servi la o agravare a tensiunilor interne, apreciază Stratford.

În schimb, Rossiya Segodnya atrage atenţia că sunt deosebit de importate problemele de ordin geopolitic şi geostrategic, apreciind că echilibrul de forţe de pe arena mondială realmente se schimbă, aşa cum se schimbă şi legăturile între cei mai mari jucători: Statele Unite, Rusia, China şi Uniunea Europeană.


Etichete presedintia romaniei la consiliul uesibiuueSummitul de la Sibiupresa internaţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live