Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2019
Vizualizari: 176
Comentează add

La Palatul Parlamentului se derulează, timp de două zile, cel de-al 8-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor.

Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor

radiojurnal

Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Foto: Agerpres.

La Palatul Parlamentului se derulează, timp de două zile, cel de-al 8-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor. Liderii naţionali, locali şi regionali prezenţi la eveniment vor discuta despre viitorul Uniunii Europene şi despre modalităţile de implicare mai eficientă a cetăţenilor în proiectul european.

Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a precizat că, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală se derulează peste 12 mii de proiecte de investiţii, de care beneficiază toate oraşele şi comunele din ţară:

Daniel Suciu: Prin acest program, începând cu 2013, Guvernul României alocă 47 de miliarde de RON pentru 12.681 de investiții, practic nu există unitatea administrativ teritorială fie că discutăm de Cosniliul Judeţean, municipii, oraş sau comună care să nu aibă o investiţie în derulare pe acest program. Ne interesează foarte mult ca priorităţile comunităţilor locale să fie finanţate. Mă refer la reţele de apă şi canalizare, la infrastructură rutieră, la infrastructură de sănătate. Până îmi finalizez mandatul, vreau ca toate cele 12.681 de şantiere să fie închise, plătite, iar cetăţenii să beneficieze de un standard de viaţă cât mai apropiat de al celorlalte ţări din UE.

 


Etichete Summitul European al Regiunilor şi Oraşelorministrul Dezvoltării RegionaleDaniel Suciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live