Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Februarie 2019
Vizualizari: 612
Comentează add

Preşedintele K. Iohannis a avut sâmbătă consultări cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, căruia i-a transmis că firmele româneşti sunt interesate să investească în Egipt.

Summit Uniunea Europeană-Liga Arabă, în Egipt

oana-bala

Președintele Klaus Iohannis, întrevedere cu Președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi (dreapta). Foto: presidency.ro.

La Sharm el-Sheikh, în Egipt, începe astăzi summitul Uniunea Europeană-Liga Statelor Arabe, ce îi va reuni pentru prima dată pe şefii de stat sau de guvern din cele două foruri.

Pe agendă, teme importante privind combaterea terorismului, a migraţiei ilegale, dar şi legate de creşterea schimburilor comerciale.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.


Realizator: Oana Bâlă - Obiectivul central al summitului îl reprezintă crearea unei platforme de cooperare între Uniunea Europeană și lumea arabă ca partener strategic important în vecinătarea sudică.

Totodată, reuniunea de la Sharm el-Sheikh constituie pentru cele două părți o ocazie de a-și consolida în continuare legăturile și de a-și uni forțele pentru a face față provocărilor comune. În acest context liderii europeni, împreună cu cei ai statelor arabe, vor dezbate o serie de teme regionale și globale, precum migrația, combaterea terorismului, rezolvarea durabilă a crizelor regionale și schimbările climatice.

Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi o alocuțiune în sesiunea plenară a summit-ului în care va prezenta viziunea României cu privire la cooperarea dintre statele Uniunii Europene și cele din Liga Statelor Arabe, pentru găsirea unor soluții comune la  provocările actuale, precum și cele pe termen mediu și lung.


Realizator: Cu ocazia acestui summit, preşedintele Klaus Iohannis a avut sâmbătă consultări cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, căruia i-a transmis că firmele româneşti sunt interesate să investească în Egipt.

Preşedintele Iohannis menţiona nivelul în creştere al schimburilor comerciale bilaterale, care a ajuns anul trecut la peste 918 milioane de dolari, Egiptul devenind principalul partener comercial al României în regiune.

Administraţia prezidenţială mai precizează că şeful statului egiptean a acceptat invitaţia de a vizita România.


Etichete Summit Uniunea Europeană-Liga ArabăEgiptklaus iohannissharm el sheikhmigratieteorismAbdel Fattah el-Sisi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live