Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 750
Comentează add

Printre cei prezenţi la acest miting se află şi mulţi angajaţi ai sistemului britanic de sănătate.

Summit NATO, Londra: Proteste anti-Trump lângă Palatul Buckingham

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Arhivă Foto Agerpres

La Palatul Buckingham este programată în această seară, recepţia oferită de Regina Elisabeta a II-a în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la summitul NATO de la Londra.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Johannis.


Tot în această seară este programată şi o recepţie informală, oferită de premierul britanic Boris Johnson, în onoarea liderilor participanţi la reuniunea NATO.


În capitala britanică este, însă, în plină desfăşurare la această oră un protest faţă de prezenţa preşedintelui american, Donald Trump, la summit.

Printre cei prezenţi la acest miting se află şi mulţi angajaţi ai sistemului britanic de sănătate. Detalii avem acum în direct de la corespondentul nostru Dan Vasiliu. Bună seara, Dan.


Reporter: Bună seara. Mă aflu acum în Trafalgar Square, locul în care se adună protestatarii. La această oră sunt în jur de 3.000 de persoane.

Organizatorii spuneau că mizează pe prezenţa a cel puţin 10 mii de persoane, însă rămâne de văzut dacă va fi atins acest număr. Mulţi dintre protestatari sunt într-adevăr medici şi asistenţi medicali, care au decis să iasă în stradă nemulţumiţi de posibila implicare a sistemului de sănătate într-un viitor acord comercial cu SUA.

Premierul Boris Johnson a negat în repetate rânduri că ar intenţiona să includă sistemul de sănătate în aceste negocieri, chiar şi după ce liderul laburist Jeremy Corbyn a prezentat un document care dovedeşte că astfel de discuţii au avut loc.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, la rândul său astăzi, că nu-l interesează sistemul de sănătate britanic şi că nu ar vrea să aibă nimic de-a face cu el nici dacă i s-ar oferi pe o tavă de argint.


În curând, protestatarii vor pleca de aici din Trafalgar Square înspre Palatul Buckingham, unde în aproximativ o oră vor începe să sosească liderii celor 28 de state membre NATO care au fost invitaţi la un dineu găzduit de Regina Elisabeta a II-a.


Etichete londraprotestenatodonald trumpsuaregina elisabeta a 2-a

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live