Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2019
Vizualizari: 293
Comentează add

Papa Francisc a cerut adoptarea unor măsuri concrete pentru combaterea abuzurilor sexuale comise de preoţi împotriva minorilor.

Summit la Vatican

florin-lepadatu

 

Papa Francisc a cerut adoptarea unor măsuri concrete pentru combaterea abuzurilor sexuale comise de preoţi împotriva minorilor.

În deschiderea unui summit de trei zile pe această temă pe care l-a convocat la Vatican, Suveranul Pontif a spus că este nevoie de discuţii deschise şi aprofundate despre felul în care să fie înfruntat acest rău care afectează biserica şi omenirea.

Papa Francisc: "Sfântul popor al lui Dumnezeu ne priveşte şi aşteaptă de la noi nu condamnări simple şi previzibile, ci măsuri concrete şi eficace care trebuie pregătite."

Episcopi din aproape 150 de ţări încearcă să găsească un răspuns la criza care ameninţă să copleşească Biserica Romano-Catolică, iar Papa Francisc şi-a anunţat prezenţa la toate sesiunile de lucru.

Potrivit corespondentului Radio România, Elena Postelnicu, participanţii au ascultat în prima zi mărturiile unora dintre victimele abuzurilor comise de clerici de pe toate continentele.


Etichete Papa FranciscVatican

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live