Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

22 Iunie 2018
Vizualizari: 356
Comentează add

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova.

Summit Donald Trump - Vladimir Putin?

doina-saiciuc

Presedintele SUA Donald Trump (stanga) discuta cu presedintele Rusiei Vladimir Putin la APEC Economic Leaders' Meeting, noiembrie, 2017. Foto: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta despre organizarea unui eventual summit Donald Trump - Vladimir Putin.

Potrivit oficialilor Casei Albe, planificarea summitului Trump-Putin este în curs. Surse citate de media, sub condiţia anonimatului, arată că se aşteaptă ca întâlnirea să aibă loc luna viitoare, în timpul vizitei preşedintelui Trump în Europa.

Cei doi lideri s-ar putea întâlni înaintea summitului NATO din 11-12 iulie de la Bruxelles sau după vizita preşedinteleui Trump în Marea Britanie, două zile mai târziu.

Administraţia Trump ar fi dorit ca summitul să aibă loc la Washington, dar Moscova a insistat că ar trebui să aibă loc pe un teren neutru.

Probabila locaţie a întâlnirii este Viena.

Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat recent la summitul G 7 din Canada interesul privind restaurarea poziţiei liderului de la Kremlin pe scena globală, propunând ca Rusia să fie readmisă în grupul celor mai mari economii ale lumii.

Rusia a fost suspendată din G8 după anexarea Crimeei în 2014.

De când a preluat preşedinţia, Donald Trump a avut opt convorbiri telefonice cu Vladimir Putin şi s-a întâlnit de două ori cu acesta, cu ocazia unor summituri globale.


Etichete summitDonald TrumpVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live