Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

22 Februarie 2015
Vizualizari: 822
Comentează add

Într-o intervenţie la summit, liderul socialiştilor spanioli Pedro Sánchez a criticat austeritatea impusă de guvernul conservator de la Madrid.

Summit al socialiştilor europeni, la Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Manuel Valls. Foto: wikipedia.org

Problema austerităţii şi a şomajului în Europa, dar şi măsurile antiteroriste luate în contextul ameninţărilor din partea Statului Islamic au fost discutate în cadrul summitului socialiştilor europeni, de la Madrid.

Între participanţi s-a aflat şi premierul francez, Manuel Valls.  

Politicile conservatoare din Europa au pus în pericol coeziunea socială, motiv pentru care este nevoie de investiţii, creştere economică şi creare de locuri de muncă, dar şi de combaterea evaziunii fiscale, practicată de unele din companiile mari, consideră socialiștii.

Într-o intervenţie la summit, liderul socialiştilor spanioli Pedro Sánchez a criticat austeritatea impusă de guvernul conservator de la Madrid.  

"Politicile lui Mariano Rayoj sunt departe de a rezolva probleme structurale şi ale şomajului în rândul tinerilor", a afirmat Pedro Sánchez.

Măsurile antiteroriste au fost şi ele pe agenda discuţiilor, iar, la final, premierul Franţei, Manuel Valls, a apreciat responsabiliatea socialiştilor spanioli, de a încheia un pact naţional în acest sens cu executivul conservator.  

"Pedro Sánchez a demonstrat responsabilitate şi implicare în aceste momente deosebite în care ameninţarea teroristă este prezentă", a subliniat Manuel Valls.

Summitul liderilor sociali-democraţi, organizat la Madrid, are loc înaintea celui de la Budapesta, programat pentru luna iunie.


Etichete summitul socialiştilor europeniMadridausteritateșomajmăsuri antiteroristeManuel VallsPedro Sánchez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live