Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2019
Vizualizari: 210
Comentează add

La Palatul Parlamentului din Bucureşti continuă cel de-al VIII-lea Summit European al regiunilor şi oraşelor

Summit-ul European al regiunilor şi oraşelor, la Palatul Parlamentului

radiojurnal

La Palatul Parlamentului din Bucureşti continuă cel de-al VIII-lea Summit European al regiunilor şi oraşelor, într-un moment crucial pentru viitorul Uniunii Europene.

Cu câteva săptămâni înainte de luarea unor decizii importante cu privire la conducerea instituţiilor Uniunii pentru anii următori, liderii regiunilor şi oraşelor din Europa vor adopta o declaraţie menită să prezinte viziunea asupra unei Uniuni Europene reînnoite, în scopul elaborării unor politici care să ţină seama mai bine de nevoile locale.

Vorbind în prima zi a summitului, premierul Viorica Dăncilă a declarat că politica de coeziune trebuie întărită în viitoarea programare bugetară a Uniunii Europene:


Viorica Dăncilă: Cadrul financiar 2021-2027 trebuie să aducă un echilibru între politicile generatoare de creştere şi convergenţă şi răspunsul la provocările mai recente cu care ne confruntăm la nivel european. La finalul negocierilor privind viitorul buget multianual, politica de coeziune trebuie să rămână principala strategie de investiţii. Avem nevoie să investim în continuare în comunităţile noastre, pentru a oferi tuturor pârghiile necesare să se dezvolte echilibrat. Investiţiile în oraşele noastre înseamnă mai multe locuri de muncă şi venituri mai mari pentru cetăţeni.


Realizator: Şi preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, a pledat pentru consolidarea politicii de coeziune, afirmând că nu poate exista o Uniune în absenţa unei coeziuni reale.

Comitetul European al Regiunilor este adunarea reprezentanţilor regionali din toate statele Uniunii Europene. Creat în anul 1994, după semnarea Tratatului de la Maastricht, Comitetul are drept misiune implicarea autorităţilor locale în procesul de luare a deciziilor.


Etichete palatul parlamentuluibucurestiromaniaSummit European al regiunilor şi oraşelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live