Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

17 August 2011
Vizualizari: 1841
Comentează add

Sute de tineri cu merite la învăţătură încearcă să găsească soluţii pentru un viitor mai bun la Şcoala de Vară de la Sulina.

Sulina - "România 2020" Sulina - "România 2020" - Conține audio

geta-negrisanu-tulcea

Sunt tineri, sunt optimişti, sunt sclipitori, sunt printre cei mai buni din generaţia lor.

Sunt 230 de studenţi cu rezultate deosebite, români din statele din imediata vecinătate a României, tineri bursieri care studiază în România: vorbesc şi gândesc în limba romană, fac proiecte în limba română şi sunt convinşi că au găsit...cheia succesului.

A şasea ediţie a Şcolii de vară de la Sulina se desfăşoară sub sloganul "Comunităţii româneşti şi identitate europeană - România 2020" şi îi are drept participanţi pe cei mai buni studenţi din diaspora românească, majoritatea basarabeni din Republica Moldova, dar şi sârbi, ucraineni şi unguri.

La Sulina s-au simţit ca într-o mare familie încă din prima zi, când au şi început să dezbată subiectele importante ale momentului, şi... să caute soluţii. Este totuşi o vară fierbinte, sunt la Gurile Dunării, au parte de o bucată mare-mare de tot de Mare şi, în mod evident fac plajă, se distreaza, cântă până târziu, în noapte, organizează tot felul de "întâmplări tematice" şi le pare deja rău că timpul se scurge prea repede.

Geta Negrişanu a vorbit cu tinerii.


Etichete școala de vară SulinaRomânia 2020tineri

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live