Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Martie 2019
Vizualizari: 603
Comentează add

Pe noul poligon experţii militari vor avea posibilitatea să testeze diferite tipuri de atacuri cibernetice împotriva altor state.

Suedia va avea un "poligon pentru tehnici de război cibernetic"

sergiu-stet

 

Forţele armate suedeze vor primi, în decurs de un an, o bază de instruire completă pentru practicarea tehnicilor de război cibernetic, a anunţat joi, 7 martie, canalul de televiziune SVT citat de TASS.

"Aceasta este o caracteristică evidentă a războiului modern. Un câmp de luptă digital, similar unui poligon de tragere cu muniţii militare", a explicat șeful departamentului de apărare cibernetică al Forțelor Armate Suedeze, colonelul Patrick Algren.

În mod tradiţional, Forţele Armate sunt formate din trei componente: armată, aviaţie şi flotă. Acum, mai mult ca niciodată, devine importantă crearea celei de-a patra componente, care să fie capabilă să poarte un război, cu folosirea calculatoarelor şi a tehnologiilor cibernetice, explică SVT, adăugând că pe noul poligon, experţii vor avea posibilitatea să testeze diferite tipuri de atacuri cibernetice împotriva altor state. 


Etichete Suediacybersecuritaterăzboiatacexerciţiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live