Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

24 Octombrie 2014
Vizualizari: 983
Comentează add

Armata suedeză a anunţat astăzi suspendarea operaţiunii de căutare a obiectului suspect din apele sale teritoriale, obiect bănuit a fi un submarin rusesc.

Suedia nu mai caută submarinul rusesc

laurentiu-vaduva

Obiect în apele teritoriale ale Suediei despre care armata crede că ar fi un submarin rus. Foto: The Swedish Armed Forces.

Armata suedeză a anunţat astăzi suspendarea operaţiunii de căutare a obiectului suspect din apele sale teritoriale, obiect bănuit a fi un submarin rusesc.

Începute în urmă cu o săptămână pe baza relatărilor unui martor ocular, aceste operaţiuni au readus în atenţie situaţia din anii 80, când, potrivit France Presse, Uniunea Sovietică era bănuită că spiona bazele navale suedeze.

Într-un comunicat citat de Ria Novosti şi preluat de Agerpres, guvernul Suediei a anunţat că nu doreşte să-şi prelungească programul de schimburi militare cu Rusia.

Executivul suedez a mai afirmat că militarii ruşi acţionează într-un mod din ce în ce mai provocator în regiunea baltică şi că au avut loc - cităm - "încălcări ale integrităţii teritoriale ale ţărilor din regiune".

Guvernul de la Stockholm a cerut totodată consolidarea de urgenţă a capacităţilor de apărare a ţării. 


Etichete submarinul rusescSuediaobiect suspectprogram de schimburi militare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live