Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

23 Martie 2018
Vizualizari: 735
Comentează add

Sudul Banatului şi al Olteniei, precum şi cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei rămân sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol până la ora 15.

Sudul României afectat de viscol

marcela-petcu

 

Sudul Banatului şi al Olteniei, precum şi cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei rămân sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol până la ora 15. Alte 17 judeţe din centrul, sud-vestul, sud-estul şi estul ţării sunt, de asemenea, vizate de un cod galben, până diseară, la ora 20.

În judeţul Mehedinţi, pompierii militari intervin pentru salvarea a şase persoane, care au rămas înzăpezite cu maşinile pe un drum comunal, în apropierea localităţii Livezile. Ei au ajuns la oamenii în cauză, însă operaţiunea este foarte dificilă din cauza vizibilităţii reduse.

Un alt judeţ aflat sub cod portocaliu de ninsoare este Giurgiu. Stratul de zăpadă a crescut la 30 de centimetri dar nu sunt drumuri judeţene sau naţionale închise şi nici auvehicule blocate în trafic. Pentru degajarea zăpezii de pe drumurile din judeţul Giurgiu, se acţionează cu 26 de utilaje şi 100 de tone de material antiderapant. Până acum nu s-au semnalat situaţii de urgenţă cauzate de ninsorile abundente.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse circulaţia autovehiculelor nu a fost afectată, însă se circulă în condiţii de iarnă. Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează însă că după acest val de ninsori apare un nou pericol: cel al inundaţiilor. Este de aşteptat ca topirea bruscă a stratului de zăpadă să creeze probleme în mai multe localităti situaţie de-a lungul unor cursuri de apă.


Etichete viscolninsoarecod portocaliuurgenţăcirculaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live