Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 16 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

11 Octombrie 2015
Vizualizari: 1503
Comentează add

După primirea avertizării de cod portocaliu de ninsori, viscol şi vreme rece, la nivelul judeţului Suceava a fost convocat Grupul tehnic de lucru din cadrul ISU.

Suceava, sub cod portocaliu de ninsori, viscol şi vreme rece

mihaela-buculei-suceava

Foto: Arhivă / Petruț Hîrțescu

Judeţul Suceava şi zona de munte a judeţului Neamţ se află sub cod portocaliu de ninsoare şi vânt.

Aproape tot restul ţării este vizat de o avertizare cod galben de precipitaţii, vânt puternic şi temperaturi scăzute, cu excepţia nord-vestului şi centrului Transilvaniei.

Hidrologii avertizează că precipitaţiile ar putea provoca inundaţii şi au emis o atenţionare cod galben pentru 20 de judeţe din sudul şi estul teritoriului, valabilă până luni, la ora 24:00.

S-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a judeţului. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, ceea ce a impus restricţii de circulaţie începând cu ora 16:30 pe DN17 A sectorul Câmpulung Moldovenesc-Marginea pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone.

Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil, care în prezent măsoară în jur de trei cm.

Se circulă în condiţii de iarnă, iar dificultăţi pot să apară peste noapte dacă îngheaţă şi se formează polei.

Se circulă cu dificultate şi pe DN18 între Cârlibaba şi Borşa, judeţul Maramureş, dar şi în Pasul Mestecăniş.

Având în vedere condiţiile meteorologice, se impune ca cirulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesar şi, totodată, să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Tot din cauza vremii s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică la Vatra Moldoviţei, au mai fost căderi de tensiune în zona Câmpulung Moldovenesc, care au fost remediate, iar la această oră 32 de sate din şapte comune sucevene nu sunt alimentate cu energie electrică după ce mai mulţi conductori s-au rupt din cauza greutăţii zăpezii.

Nouă echipe ale E.On intervin pentru remedierea defecţiunilor, însă parcurgerea pe jos a unor distanţe mari îngreunează intervenţia.


Etichete iarnăcod portocaliu de ninsorizăpadăSuceavalocalităţi fără curent electriccopaci căzuţi pe calea feratăISU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live