Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Mai 2017
Vizualizari: 905
Comentează add

Activitatea celor două exploatări miniere, Lupeni şi Lonea, a fost prelungită până în 2028

Subvenţii de la stat pentru exploatările miniere, Lupeni şi Lonea

ilie-pintea

 

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat pentru facilitarea închiderii minelor Lonea şi Lupeni în cuantum de aproape 190 de milioane de lei, bani care provin integral de la bugetul de stat.

Preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, a spus la ce vor folosi aceste fonduri.

 Darius Câmpean: "Pentru susţinerea producţiei de la cele două mine pentru finanţarea cantităţii de cărbune, cu siguranţă vor avea loc şi concedieri colective. Vor pleca, după ani buni de muncă în mină, cu o sumă destul de considerabilă. Încă nu am stabilit-o, o vom stabili."  

După ce au reuşit prelungirea duratei de funcţionare a celor două mine trecute pe programul de închidere până în 2028, prioritatea sindicatelor este includerea producţiei minelor Vulcan şi Livezeni, singurele care mai sunt considerate viabile în sistemul integrat de siguranţă energetică.  

Darius Câmpean: "Să se fundamenteze pe două grupuri cu cărbune, unul la Mintia, unul la Paroşeni, şi să se recunoască în acest SIEG costurile de producţie ale exploatărilor miniere Vulcan şi Livezeni".

Liderii sindicatelor din minerit se vor întâlni în această săptămână, la Bucureşti, cu reprezentanţii grupului de lucru pentru fundamentarea sistemului integrat de siguranţă energetică pentru a discuta despre un preţ garantat al cărbunelui din Valea Jiului care să acopere cheltuielile de producţie. 


Etichete HUnedoaraLoneaLupenimunteleDarius CampeanSIEGMintiaparoseniVulcanLivezeniValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live