Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Martie 2016
Vizualizari: 1246
Comentează add

Va fi lansată o subscripţie publică pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

Subscripţie publică pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi

radiojurnal

Sculptura lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului. Foto: Arhivă.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că se va renunţa la cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului, dacă nu se vor strânge banii necesari de la cetăţeni.

Şeful Guvernului a precizat, într-o emisiune televizată, că lansarea subscripţiei publice pentru cumpărarea operei reprezintă un parteneriat între stat şi societate, iar dacă nu se vor strânge cele şase milioane de euro de care este nevoie înseamnă că statul şi poporul renunţă la această operă. 

Dacian Cioloş: "Faptul că lansăm această subscripţie publică, o facem pentru că am vrea să ne asumăm împreună, statul împreună cu societatea. Dacă nu se adună suma, înseamnă că împreună am decis să renunţăm. Deci va exista un precontract, înainte de a lansa subscripţia publică, cu condiţiile foarte clare de achiziţie. Va exista un document public cu istoricul lucrării, inclusiv din punct de vedere juridic, cu o transparenţă totală din acest punct de vedere, ca să eliminăm orice suspiciune, legată de orice alte interese". 

Proprietarii lucrării "Cuminţenia Pământului" au acceptat oferta autorităţilor, în valoare de 11 milioane de euro, din care statul urmează să plătească cinci milioane de euro, iar pentru restul sumei va fi lansată o subscripiţie publică naţională.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat pe pagina sa de facebook, că astăzi intenţionează să deschidă conturi ale Ministerului la Trezorerie şi la Bănci Comerciale, pentru a începe strângerea de fonduri.


Etichete subscripţie publicăsculptura lui Constantin Brâncuşicumintenia pamantuluipremierul dacian ciolosguvernacgizitieminitrul culturiivlad alexandrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live