Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Martie 2019
Vizualizari: 303
Comentează add

Subiectul alocaţiilor pentru copiii românilor rezidenţi în Austria, discutat la Bucureşti, la reuniunea miniştrilor pentru diaspora din Uniunea Europeană.

Subiectul alocaţiilor pentru copiii românilor rezidenţi în Austria

florin-lepadatu

 

Subiectul alocaţiilor pentru copiii românilor rezidenţi în Austria va fi pe agenda discuţiilor cu reprezentanţii acestei ţări, care participă la Bucureşti, la reuniunea miniştrilor pentru diaspora din Uniunea Europeană, a declarat pentru Radio România Actualităţi, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero.

Parlamentul austriac a adoptat o lege prin care, de anul acesta, lucrătorii europeni în Austria primesc, pentru copiii care au rămas acasă, alocaţii egale cu cele din statul din care provin, nu la nivelul celor din Austria.

Ministrul Natalia Intotero spune că va discuta în următoarele zile şi la Bruxelles despre această lege, pe care Guvernul român o consideră discriminatorie.

Un alt subiect care va fi abordat la reuniunea de luni a miniştrilor pentru diaspora este cum pot fi aduse elitele acasă.

Natalia Intotero: "Vom aborda proiectele de finanţare pe care cetăţenii români le-au putut avea la dispoziţie pentru întorcere acasă.

Mă refer aici la Diaspora Start-up şi la Start-up Nation.

Start-up Nation este dedicat tuturor cetăţenilor români, fie că vorbim de cei care sunt în ţară, fie că vorbim de românii de pretutindeni.

Dar, Diaspora Start-up a fost dedicat doar celor din afara graniţelor şi în special celor din Uniunea Europeană.

Mi-aş dori să existe o continuitate pentru toate ţările din Uniunea Europeană, pentru că sunt multe ţări care îşi doresc să susţină întoarcerea elitelor acasă."

"Aţi testat, aşadar, apele cu partenerii europeni în ce priveşte punerea de-o parte a unor fonduri la nivel european, special pentru reîntoarcerea unora dintre cetăţeni europeni acasă, cum e cazul nostru sau al Poloniei."

Natalia Intotero: "Am avut discuţii, toţi au spus: da, poate fi o soluţie şi, sper eu, să existe o analiză şi un răspuns pozitiv la această propunere."


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEUECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live