Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Subiectele şedinţei de guvern care va avea loc miercuri.

Subiectele şedinţei de guvern

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Guvernul va dezbate miercuri , în şedinţa de guvern programată pentru ora 13:00, proiectul pentru  majorarea salariului minim brut pe economie.

Discuţiile din executiv se vor axa totodată pe realizarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pentru acest an.

Petruţa Obrejan are detalii: "Majorarea salariului minim brut pe țară de la 2.230 de lei la 2.300 de lei ar putea primi astăzi în ședința de guvern undă verde.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se precizează că aceasta reprezintă o creștere de 3% față de luna decembrie a anului trecut.

Majorarea însă nu va fi valabilă pentru personalul încadrat pe funcții ce solicită studii superioare, al cărui salariu minim va rămâne înghețat la 2.350 de lei, cât era și până acum.

Practic, în buzunarul celor 1,4 milioane de beneficiari ai aceste măsuri vor intra 40 de lei, lucru care nemulțumește însă sindicatele.

Un alt subiect care preocupă executivul este și realizarea proiectului bugetar pentru acest an, proiect care ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului până pe 4 februarie.

Şeful executivului, Florin Cîțu, le-a cerut în acest sens miniștrilor cât mai repede să-i prezinte o situație cu proiectele prioritare, spunând că banii vor fi cheltuiți în acest an eficient şi riguros.

În plus, el le-a tras atenția că trebuie să se țină cont și de deficitul bugetar, care pentru acest an este estimat la 7% din produsul intern brut."

Miercuri se aşteaptă ca executivul să adopte în şedinţa de guvern şi ordonanţa de urgenţă privind plata suplimentară a personalului implicat în vaccinarea anti-COVID-19.

Totodată va fi discutat şi un proiect cu măsuri menite să protejeze consumatorii vulnerabili ca urmare a creşterii preţurilor la facturile de energie elctrică şi gaze.


Etichete guvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live