Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

12 Ianuarie 2022
Vizualizari: 174
Comentează add

Ministrul muncii, Marius Budăi, prezintă o situație specială, a implementării jaloanelor și țintelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Subiecte pe agenda şedinţei de guvern

petruta-obrejan

   Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Guvernul continuă şedinţa în care are pe agendă, între altele, un document privind procedura de încasare a redevenţelor obţinute prin concesionarea din activităţi de exploatare a resurselor la suprafaţă ale statului.

Ministrul muncii, Marius Budăi, prezintă o situație specială, a implementării jaloanelor și țintelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest plan, ministerul pe care îl conduce are o alocare totală de 368,9 milioane euro, atât în calitate de gestionar al fondurilor europene pentru măsurile de infrastructură socială, cât și de beneficiar, urmând, în acest caz, să pună în practică măsurile de reformă și de investiții în mai multe domenii foarte importante și mă refer aici la sistemul de pensii, salarizare, asistență socială și digitalizare.

Astăzi avem și un proiect de hotărâre privind încasarea redevențelor obținute prin concesionarea exploatării resurselor la suprafață ale statului. Măsura a fost cerută în repetate rânduri la nivel local, invocându-se lipsa unei legislații adecvate, fapt care ar putea aduce prejudicii bugetelor de la nivel local.

Tot astăzi, în atenția miniștrilor se află și o notă de fundamentare privind aprobarea cheltuielilor legate de operaționalizarea sistemul informatic de monitorizare electronică, sistem care va permite urmărirea acelor persoane pentru care instanța dă o dispoziție în acest sens, scopul proiectului fiind creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Este un proiect în valoare de peste 240.000 de lei, iar finanțarea se va realiza de la bugetul statului.

 
 

Etichete guvernsedintapnrrmarius budai(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live