Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Februarie 2021
Vizualizari: 118
Comentează add

Departamentul de Stat al Statelor Unite va aloca până la 1,5 milioane de dolari pentru un proiect ce ţine de dezvoltarea mass-media din Republica Moldova.

SUA vor sprijini dezvoltarea independenței presei în Republica Moldova

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Departamentul de Stat al Statelor Unite intenționează să refinanțeze inițiative care vizează dezvoltarea mass-media din Republica Moldova, transmite RADOR citând RT.

SUA vor aloca până la 1,5 milioane de dolari pentru un proiect ce ţine de dezvoltarea mass-media din Republica Moldova. În special, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii intenționează să aloce până la 1 milion de dolari pentru un proiect de susținere a "independenței" presei din republică.

"Obiectivul proiectului este de a consolida capacitatea presei moldovenești și de a dezvolta producția locală în interesul diversității de opinii și independenței editoriale", se menționează în document.

După cum reiese din textul documentului, va fi susținută presa "independentă", care respectă principiile unei prezentări credibile, obiective și cuprinzătoare a informațiilor. De asemenea, specialiștii selectați vor fi implicați în consolidarea competitivității mass-media locale și îmbunătățirea calității informării locuitorilor R.Moldova despre procesele politice și economice care au loc în țară.

Departamentul de Stat intenționează să mai aloce aproximativ 500.000 de dolari pentru un proiect de dezvoltare a abilităților profesionale ale jurnaliștilor.
 


Etichete SUAChișinăuRepublica Moldovamass mediapresă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live