Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA - continuare Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

3 Noiembrie 2018
Vizualizari: 601
Comentează add

Statele Unite vor permite ca 8 ţări să continue importurile de petrol iranian începând de luni, când noile sancţiuni americane împotriva Teheranului intră în vigoare.

SUA vor permite ca opt ţări să continue importurile de petrol iranian

doina-saiciuc

Statele Unite vor permite ca 8 ţări să continue importurile de petrol iranian începând de luni, când noile sancţiuni americane împotriva Teheranului intră în vigoare.

Sancţiunile reprezintă o consecinţă a retragerii Washingtonului din acordul nuclear dintre marile puteri şi Iran. În mod normal, astfel de sancţiuni nu au doar efecte directe, asupra Teheranului, ci şi asupra entităţilor care au relaţii comerciale cu această ţară. 

Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Washingtonul va excepta opt ţări de la interdicţia de a importa petrol iranian, după reimpunerea de sancţiuni împotriva industriei petroliere iraniene, sancţiuni care vor intra în vigoare luni. Secretarul de stat Mike Pompeo nu a identificat ţările care vor fi temporar exceptate, dar a specificat că Uniunea Europeană nu va beneficia de exceptare.

Domnul Pompeo a explicat că Administraţia americană a decis să permită celor opt ţări să continue importurile de petrol iranian, pentru că ele au fost de acord să reducă continuu cumpărarea de petrol iranian. Şase dintre cele opt ţări au fost de acord să reducă în mare măsură nivelul importului de petrol iranian, iar două din ele au fost de acord să pună capăt în curând total importurilor de petrol din Iran.

Unele dintre aceste ţări vor avea nevoie de câteva luni pentru a ajunge să nu mai importe deloc petrol din Iran, a spus într-o teleconferinţă de presă secretarul de stat Mike Pompeo, adăugând: "Le vom acorda săptămâni". Statele Unite încearcă să forţeze o interdicţie a importului de petrol iranian la nivel mondial. Oficialii americani au avertizat că Washingtonul va bloca eforturile de evitare a interdicţiei prin impunerea de sancţiuni secundare împotriva celor care o încalcă.


Etichete SUAimporturile de petrol iranian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live