Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Aprilie 2020
Vizualizari: 439
Comentează add

Acțiunile sunt anunțate în contextul în care relațiile între SUA și China s-au deteriorat în contextul pandemiei de coronavirus.

SUA vor introduce noi restricții la exporturile către China

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

SUA au postat luni, 27 aprilie, noi modificări prin care se stabilesc noi restricții în privința exporturilor către China, inclusiv în privința componentelor aviatice și multor obiecte legate de semiconductori.

Reuters transmite că noile reguli prevăd necesitatea obținerii de licențe de către companiile americane pentru vânzarea anumitor produse către entități militare, chiar dacă sunt pentru uz civil, și pun capăt excepțiilor civile care permit exporturile anumitor tehnologii americane fără obținerea de avize, dacă sunt destinate utilizarii de către entități nemilitare.

Regulile au fost postate pentru consultare publică și vor fi publicate marți în Registrul Federal. Una dintre noile prevederi va afecta achizițiile unor entități precum Armata de Eliberare a Poporului, care este implicată în activități civile, cum sunt spitalele, susțin experți în domeniu.

Altă prevedere urmează a afecta bunuri precum anumite circuite integrate programabile, eliminând excepțiile de licențiere pentru importatorii chinezi și cetățenii chinezi, persoane fizice.

Administrația americană a postat și o a treia propunere de modificare legislativă care va forța companiile străine de transport care livrează anumite bunuri americane către China să solicite aprobare nu doar din partea propriilor lor guverne, dar și din partea SUA.

Acțiunile sunt anunțate în contextul în care relațiile între SUA și China s-au deteriorat în contextul pandemiei de coronavirus.


Etichete exportITmedicalmilitarChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live