Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

28 Aprilie 2014
Vizualizari: 857
Comentează add

Noile sancţiuni care urmează să fie anunţate vor viza industria de apărare a Rusiei, oameni apropiaţi lui Vladimir Putin şi companii conduse de aceştia.

SUA va anunţa noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse

ani-sandu-washington

 Preşedintele SUA, Barack Obama. Foto: Arhivă.

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene discută, la Bruxelles, extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei, ca urmare a escaladării tensiunilor din estul Ucrainei.

Este vorba de îngheţarea conturilor şi impunerea de interdicţii de călătorie pentru încă 15 oficiali ruşi şi ucraineni, care se adaugă celor 55 de nume care figurează deja pe o primă listă de sancţiuni, adoptată după anexarea Crimeei.

Noile sancţiuni vor fi anunţate în coordonare cu SUA şi ceilalţi membri ai Grupului G7, al celor mai puternice economii ale lumii.

Washingtonul speră ca măsurile să fie făcute publice chiar luni.

Aflat în vizită în Filipine, preşedintele Barack Obama a declarat, nu cu mult timp în urmă, că noile sancţiuni ar trebui să schimbe comportamentul Rusiei faţă de Ucraina.

Liderul de la Casa Albă a admis, însă, că nu poate garanta că va fi obţinut efectul scontat.

Sancţiunile "nu ar fi suficiente"

Noile sancţiuni care urmează să fie anunţate vor viza industria de apărare a Rusiei, oameni apropiaţi lui Vladimir Putin şi companii conduse de aceştia, spune consilierul adjunct al preşedintelui Obama pentru probleme de securitate naţională, Tony Blinken.

"Ca urmare a acestor sancţiuni, creşterea economică estimată pentru Rusia coboară la sub un procent. Pe termen lung, acest lucru are un impact semnificativ, pentru că Putin nu-şi va putea duce la capăt promisiunile pe care le-a făcut popurului rus", a spus Tony Blinken, ieri, la CNN.

Mai mulţi republicani cred, însă, că măsurile la adresa apropiaţilor lui Putin nu sunt suficiente şi cer sancţiuni şi mai dure.

Senatorul Bob Corker într-o intervenţie la postul de televiziune CBS.

"Dacă am ţinti patru dintre cele mai mari bănci din Rusia, ar exista unde de şoc asupra economiei ţării, dacă am ţinti la adresa Gazprom, cu siguranţă ar exista unde de şoc. Sancţiunile acestea la adresa anumitor persoane nu creează suficientă presiune asupra Rusiei, astfel încât Putin să-şi schimbe comportamentul", a declarat Bob Corker.

Declaraţiile oficialităţilor americane în legătură cu noile sancţiuni care ar urma să fie impuse vin după ce liderii din Grupul G7 au căzut de acord că trebuie luate rapid şi alte măsuri care să afecteze Rusia, având în vedere că aceasta nu a făcut nimic pentru a pune în practică înţelegerea de la Geneva privind detensionarea situaţiei din Ucraina.

Preşedintele Obama a făcut apel la unitate în rândul statelor europene, dacă va fi nevoie şi de sancţiuni mai dure la adresa mai multor sectoare ale economiei Rusiei.


Etichete sancţiuniSUAG7WashingtonBarack ObamaRusiaUcrainaCasa AlbăVladimir PutinTony Blinken

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live