Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 352
Comentează add

SUA: Ultima dezbatere între cei doi candidați la alegerile prezidențiale

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Foto Agerpres

În Statele Unite s-a încheiat cu puțin timp în urmă ultima dezbatere televizată între cei doi candidați la alegerile prezidențiale, președintele în funcție, republicanul Donald Trump, și democratul Joe Biden. Tema principală a confruntării a fost gestionarea epidemiei de COVID-19.

Reporter: Moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale de aseară din Nashville, Kristen Welker de la televiziunea NBC, a deschis seara cu tema noului coronavirus. Președintele Trump a fost pus în poziția de a trebuit să apere modul în care a gestionat COVID-19. Donald Trump a justificat că au murit mai puțini americani decât anticipaseră unele proiecții, în vreme ce Joe Biden a arătat că mai mult de 220.000 de americani au fost uciși de COVID-19.
 
Joe Biden: Suntem pe cale de a intra într-o iarnă neagră, o iarnă neagră și nu are nici un plan clar și nici o perspectivă de a avea un vaccin pentru o majoritate a americanilor până la jumătatea anului viitor.
 
Reporter: A acuzat Joe Biden.
 
Donald Trump: Nu cred că vom avea deloc o iarnă grea, trebuie să ne revenim. Nu putem închide națiunea noastră.
 
Reporter: Discuția pe tema securității naționale s-a transformat rapid într-un schimb de acuzații reciproce de corupție. Cei doi candidați sau acuzat unul pe celălalt în legătură cu faptul că ar fi primit milioane de dolari de la țări și entități străine.
Donald Trump: Joe a primit 3,5 milioane de dolari de la Rusia. Au venit prin Putin, pentru că a fost foarte bun prieten cu un fost primar al Moscovei.
 
Reporter: Joe Biden a replicat:
 
Joe Biden: Rusia vrea să se asigure că nu voi fi ales viitorul preşedinte al Statelor Unite, pentru că ruşii ştiu că îi cunosc şi ei mă cunosc pe mine. Nu am luat nici un ban de la nici o sursă străină niciodată în viaţa mea. Am aflat că acest preşedinte are un cont secret în China, face afaceri în China şi îmi spune că eu primesc bani de la China. Nu am luat nici un ban de la nici o ţară niciodată.
 
(PH)
 

Etichete SUAalegeri prezidentialeJoe BidenDonald Trump(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live