Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

17 Septembrie 2014
Vizualizari: 1493
Comentează add

Statele Unite vor trimite 3.000 de militari în Africa pentru a opri răspândirea epidemiei de ebola, care a ucis, deja, aproape 2500 de persoane în vestul continentului.

SUA trimite 3.000 de militari în vestul Africii

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama. Foto: captură youtube.com

Statele Unite vor trimite 3.000 de militari în Africa pentru a opri răspândirea epidemiei de ebola, care a ucis, deja, aproape 2500 de persoane în vestul continentului.

Epidemia virusului Ebola este o potenţială ameninţare la adresa securitaţii globale, a spus preşedintele Obama, ieri, după o întâlnire cu oficiali ai Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Atlanta, Georgia.

"Dacă focarul epidemic nu este oprit acum, am putea vedea sute de mii de oameni infectaţi, ceea ce ar avea profunde implicaţii politice, economice şi de securitate pentru noi toţi", a spus Barack Obama.

Epidemia Ebola din vestul Africii scapă de sub control, drept care preşedintele Obama spune că America îşi va asuma rolul de lider în a o stopa.

Barack Obama va trimite în regiune 3.000 de militari pentru a ajuta la distribuirea echipamentelor medicale, a medicamentelor şi a sacilor sanitari.

SUA vor ajuta, de asemenea, la construirea a 17 centre de tratament cu câte 100 de paturi şi spaţii izolat în Liberia şi va antrena 500 de persoane care să asigure îngrijiri medicale.

Riscul pentru SUA este foarte scăzut, a asigurat preşedintele american.

El a avertizat însă că răspândirea rapidă a virusului are potenţialul unor profunde consecinţe economice, politice şi de securitate, dacă ţările afectate alunecă în haos. 


Etichete SUAGeorgiaAtlantaBarack ObamamilitariAfricaebolavirusajutoareprevenirerăspândireepidemiefocardecesehaos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live