Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2018
Vizualizari: 492
Comentează add

Statele Unite vor continua să fie alături de România în eforturile de susţinere a valorilor democratice şi a statului de drept dă asigurări secretarul de stat american, Mike Pompeo

SUA susțin România ”în eforturile de promovare a statului de drept”

radiojurnal

Statele Unite vor continua să fie alături de România în eforturile de susţinere a valorilor democratice şi a statului de drept dă asigurări secretarul de stat american, Mike Pompeo, într-un mesaj de felicitare adresat poporului român, în numele Administraţiei americane.

Valorile democratice şi statul de drept sunt esenţa relaţiei dintre cele două ţări şi stau la baza creşterii economice şi a prosperităţii, mai spune şeful diplomaţiei americane, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

"În această zi, sărbătorim împreună cu toţi românii 100 de ani de la crearea României moderne şi reflectăm la prietenia noastră şi la parteneriatul strategic" - scrie Mike Pompeo în mesajul postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

"România este un aliat puternic al Statelor Unite. Apreciem atât contribuţia ei la securitatea globală, prin apartenenţa la NATO, prin participarea la misiunile internaţionale în Afganistan şi în Irak, cât şi sacrificiile făcute de România", mai arată diplomatul.

Totodată, Guvernul SUA salută iniţiativele regionale ale României, precum securitatea la Marea Neagră.


Etichete Statele Unitestatul de dreptMike Pompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live