Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 20 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Iunie 2018
Vizualizari: 461
Comentează add

Adjunctul secretarului de stat american pentru Europa, Wess Mitchell, a declarat că instituţiile anticorupţie sunt extrem de importante pentru viitorul democraţiei româneşti.

"SUA susţin instituţiile anticorupţie româneşti"

carmen-gavrila

Wess Mitchetl, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia   Foto: state.gov/r/pa/ei/biog/274754.htm.

Adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell,  a declarat că Statele Unite nu vor ca România să înregistreze paşi înapoi în domeniul luptei anticorupţie şi a independenţei justiţiei.

Oficialul american a precizat  că Statele Unite susţin instituţiile anticorupţie româneşti, care sunt o raritate în regiune şi extrem de importante pentru viitorul democraţiei româneşti.

Wess Mitchell a mai spus că sistemul vestic de valori este în acest moment într-o competiţie strategică, mai ales în regiunea Mării Negre, Europa Centrală şi de Est, cu regimuri nedemocratice precum cele din Rusia şi China.

Oficialul american a adăugat că Statele Unite consideră importantă rezilienţa economică, energetică, dar şi de valori în ţările Mării Negre şi a avertizat în legăztură cu pericolul reprezentat de influenţa Rusiei şi Chinei în regiune.


Etichete Wess Mitchell,SUAanticorupţieEurasiaDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live