Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 313
Comentează add

SUA sunt îngrijorate că Rusia ar putea amplasa armament nuclear în Belarus.

SUA sunt îngrijorate că Rusia ar putea amplasa armament nuclear în Belarus

florin-lepadatu

       Foto arhivă: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42932969.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - SUA sunt îngrijorate că Rusia ar putea amplasa armament nuclear mai aproape de centrul Europei, în Belarus, în urma unui proiect de reformă constituțională promovat de președintele Lukașenko.

Surse din Departamentul de Stat, citate de France Presse, susțin că schimbările constituționale ar permite staționarea forțelor nucleare și convenționale, iar manevrele ruso-belaruse anunțate ieri de autoritățile de la Minsk ar putea prevesti o prezență militară permanentă a Rusiei pe teritoriul aliatului său estic.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a vorbit despre o situație extrem de periculoasă și a spus că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment.

Secretarul de stat Antony Blinken a discutat aseară telefonic cu omologul său Serghei Lavrov, înaintea posibilei lor întâlniri de vineri de la Geneva, pentru o nouă încercare de soluționare diplomatică a tensiunilor militare legate de Ucraina.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi, relatează: ”În discuția sa cu Antony Blinken, şeful diplomaţiei ruse a reafirmat că este imperativ - subliniază Ministerul rus de Externe - ca Washingtonul să prezinte în cel mai scurt timp pe hârtie comentariile sale pe articole la propunererile Rusiei privind garanțiile de securitate formulate în proiectele de tratate cu Statele Unite și NATO. Antony Blinken a reafirmat în discuția cu Serghei Lavrov sprijinul ferm al Washingtonului pentru integritatea teritorială a Ucrainei şi a subliniat că la orice discuții privind securitatea europeană trebuie să participe aliații din cadrul NATO, partenerii europeni, ca și Ucraina. În legătură cu Ucraina, însă, șeful diplomației ruse l-a chemat pe omologul său american "să nu multiplice speculațiile pe tema agresiunii împotriva Ucrainei, pe care chipurile ar pregăti-o Rusia, ci să oblige Kievul să implementeze integral Acordurile de la Minsk". Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu poate să accepte pretenţiile occidentale referitoare la forțele rusești pe teritoriul Rusiei.”


Etichete rachetebalisticenuclear

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live