Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

15 Februarie 2015
Vizualizari: 1023
Comentează add

Autorităţile de la Washington susţin necesitatea adoptării urgente a unor măsuri anti-extremism, în special după atacurile teroriste de la Ottawa, Sydney şi Paris.

SUA: Summit de combatere a extremismului violent

doina-saiciuc

Foto: Arhiva RRA/captură youtube.com.

Casa Albă va găzdui săptămâna viitoare summitul privind combaterea extremismului violent. Autorităţile de la Washington susţin necesitatea adoptării urgente a unor măsuri de anihilare a acestui tip de extremism, în special după atacurile teroriste de la Ottawa, Sydney şi Paris.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a arătat că în vreme ce summitul se va adresa provocărilor contemporane, nu se va concentra asupra unei religii în particular sau asupra unei idelogii sau mişcări politice.

Participanţii la reuniune vor încerca să vadă ce lecţii sunt aplicabile întregului spectru al extremiştilor violenţi.

Summitul va include potrivit Casei Albe discuţii despre oportunităţi de prevenire şi intervenţie la nivel local, recunoscând în acest sens importanţa comunităţilor locale.

Un atac la 34 de zile

Se aşteaptă ca actorii guvernamentali, reprezentanţi ai societăţii civile şi sectorului privat să anunţe pe paşi concreţi intenţionează să facă până la viitoarea Adunare Generală a ONU din septembrie pentru a opri răspândirea extremismuluii violent.

Potrivit unui studiu publicat joi de o organizatie neguvernamentala care monitorizează activităţile ostile, un atac terorist sau unul prevenit a avut loc în medie la fiecare 34 de zile în SUA în perioada 1 aprilie 2009 până la 1 februarie 2015.


Etichete Casa Albăsăptămâna viitoaresummitcombaterea extremismului violent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live