Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

18 Iulie 2016
Vizualizari: 788
Comentează add

Turcia trebuie să respecte democraţia, drepturile omului şi libertăţile fundamentale, a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

SUA şi UE cer Turciei să respecte democraţia şi statul de drept

cerasela-radulescu-bruxelles

John Kerry şi John Kerry. Foto: twitter.com/FedericaMog

Turcia trebuie să respecte democraţia, drepturile omului şi libertăţile fundamentale, a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, la Bruxelles, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu secretarul de stat american, John Kerry.

Acesta se află în capitala Belgiei pentru reuniunea miniştrilor europeni de externe, care au pe agendă, printre altele, combaterea terorismului şi situaţia din Turcia. 

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a evocat încă de la început relaţiile puternice dintre UE şi SUA, mai ales în aceste momente tensionate de crize politice şi atentate teroriste, comise de organizaţia Statul Islamic.

Referitor la situaţia din Turcia, ea a precizat că UE nu va accepta introducerea pedepsei cu moartea în această ţară, aşa cum au anunţat intenţiile autorităţile de la Ankara.

"Prezenţa mea la Bruxelles astăzi este să transmit că numai împreună putem să luptăm împotriva terorismului", a spus secretarul de stat american John Kerry.

SUA cer Turciei să respecte instituţiile democratice şi statul de drept, în timp ce spun că îi arestează pe cei care au comis lovitura de stat, a afirmat, la rândul său, secretarul de stat american, John Kerry şi a precizat că ţara sa nu a primit încă din partea autorităţilor de la Ankara cererea de extrădare a opozantului lui Erdogan, iar Turcia trebuie să vină cu probe şi nu cu acuzaţii împotriva SUA.

De precizat că la sosirea la reuniune, comisarul pentru extindere a declarat: Johannes Hahn: Listele cu arestări erau pregătite deja imediat după eveniment şi arată că acesta era pregătit şi că listele ar fi putut fi folosite la un moment dat. 

Potrivit agenţiilor de presă, aşa cum ştim, mai multe mii de persoane au fost arestate până acum în Turcia, după puciul eşuat.

Majoritatea celor reţinuţi provin din cadrul armatei şi a sistemului judiciar.
 


Etichete SUA şi UE cer Turciei să respecte democraţia şi statul de dreptJohn KerryJohn Kerry

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live