Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

16 Mai 2018
Vizualizari: 460
Comentează add

Statele Unite şi Israelul au învinovăţit gruparea palestiniană Hamas pentru violenţele de la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza.

SUA și Israel "acuză organizația Hamas pentru violențele din Fâșia Gaza"

doina-saiciuc

Proteste la granița Israelului cu Fâșia Gaza. Foto: Xinhua/Agerpres.

Statele Unite şi Israelul au învinovăţit gruparea palestiniană Hamas pentru moartea celor aproximativ 60 de palestinieni în timpul protestelor de luni de la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că orice armată ar fi reacţionat la fel pentru protejarea frontierei şi a acuzat organizaţia islamistă că împinge intenţionat femei şi copii în bătaia puştilor pentru a obţine cât mai multe victime.

La ONU, Statele Unite au blocat o declaraţie care condamna Israelul pentru folosirea disproporţionată a forţei şi au respins ideea că violenţele ar avea legătură cu mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Nikki Haley a spus ieri în sesiunea de urgenţă a Consiliului de Securitate că Israelul a acţionat cu reţinere în confruntarea forţelor sale cu palestinienii la frontiera cu Fâşia Gaza, în vreme ce ambasadorul Kuweitului, Mansour al-Otaibi, a cerut Consiliului de Securitate să ofere protecţie palestinienilor neînarmaţi.

Al-Otaibi va introduce astăzi în Consiliul de Securitate un proiect de rezoluţie în acest sens.

Ca şi mulţi dintre oficialii şi diplomaţii de la Naţiunile Unite, coordonatorul special pentru Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, a criticat Israelul pentru folosirea în exces a forţei împotriva protestatarilor palestinieni.

În schimb, ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite, Danny Danon, a condamnat Organizaţia Hamas pentru a fi incitat violenţele.

Danny Danon: Hamas în Gaza este încă o dată vinovată pentru a-şi fi incitat proprii oameni.

Danon a acuzat Iranul că sprijină protestele din Gaza.

Ambasadorul Statelor Unite la naţiunile Unite Nikki Haley a respins sugestiile că violenţele ar fi fost cauzate de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim şi a acuzat Hamas că i-a incitat pe palestinieni cerând protestatanţilor prin megafoane să se apropie de barierele de graniţă şi informându-i în mod fals că forţele israeliene se retrag.

"Să ne amintim că organizaţia teroristă Hamas a incitat la violenţă timp de ani de zile, cu mult înainte ca Statele Unite să fi decis mutarea ambasadei la Ierusalim".


Etichete Statele UniteIsraelulgruparea palestiniană Hamasviolenţegraniţa Israelului cu Fâşia Gazaonutel avivNikki HaleyDanny Danoniran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live