Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Februarie 2018
Vizualizari: 656
Comentează add

SUA au anunţat noi sancţiuni ţintite împotriva unor susţinători ai grupării jihadiste Statul Islamic pe plan mondial, care au fost incluşi pe lista neagră a SUA cu „terorişti”.

SUA sancţionează mai mulţi susţinători ai grupării Stat Islamic

radu-dobritoiu

SUA au anunţat noi sancţiuni ţintite împotriva mai multor susţinători ai grupării jihadiste Statul Islamic pe plan mondial, care au fost incluşi pe lista neagră a SUA cu „terorişti”.

Potrivit AFP, măsurile punitive ale Trezoreriei americane vizează trei persoane şi trei societăţi deţinute de două dintre acestea. Este vorba de „facilitatori ai Statului Islamic în Asia de Sud-Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa”, specifică Trezoreria într-un comunicat.

„Administraţia SUA este hotărâtă să învingă Statul Islamic ori de câte ori este posibil, prin tăierea surselor sale de venituri ilicite”, a declarat într-un comunicat un responsabil al Trezoreriei pentru combaterea terorismului şi informaţii financiare, Sigal Mandelker.

„Fiecare persoană şi entitate vizată a contribuit la răspândirea terorii Statului Islamic în partea sa de lume”, conform aceluiaşi oficial.

Primul vizat de sancţiuni este Abdulpatta Escalon Abubakar, considerat de către Washington ca „facilitatorul-cheie al Statului Islamic şi al reţelei sale în Filipine cel puţin din ianuarie 2016”. El este acuzat că a furnizat bani, arme şi muniţii grupării jihadiste.

Sunt vizaţi de sancţiuni şi Yunus Emre Sakarya şi societatea Profesyoneller Elecktronik, cu sediul în Turcia, suspectaţi de furnizarea de logistică pentru Statul Islamic.

În fine, Mohamed Mire Ali Yufus şi societăţile Liibaan Trading et Al-Mutafaq Commercial Company, cu sediul în Somalia, au căzut sub incidenţa acestor sancţiuni pentru sprijin financiar acordat grupărilor afiliate Statului Islamic în această ţară din Cornul Africii.

Bunurile şi conturile acestor persoane şi companii, care se află în SUA, sunt îngheţate, iar cetăţenilor americani le este interzis să se angajeze în orice fel de tranzacţie cu ei.


Etichete ISISsanctiuni anti ISISsustinatori ISIS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live