Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

18 Aprilie 2010
Vizualizari: 1432
Comentează add

Preşedintele american Barack Obama a pregătit o nouă lege care ar urma să corecteze lacunele legislative care au dus la criza sistemului financiar american.

SUA "riscă o nouă criză fără noi reglementări financiare"

ionut-dragu

Administraţia Obama caută să reglementeze mai bine activităţile bancare astfel încât oamenii "să nu mai fie puşi în situaţia de a plăti preţul iresponsabilităţii băncilor". Foto: whitehouse.gov

Preşedintele Barack Obama a avertizat că SUA ar fi nevoite să treacă printr-o nouă criză economică pe care o vor suporta contribuabilii în cazul în care congresul american nu va reuşi să ţină sub control "industria financiară" din America, precizează Associated Press (AP).

În acest sens, Barack Obama a pregătit o lege pe care ar dori să o adopte în acest an.

Potrivit AP, în discursul său săptămânal de la radio preşedintele american a menţionat că lipsa unor acţiuni de eliminare a procedurilior care au dus la prăbuşirea economiei americane va duce la repetarea acesteia, lăsând plătitorii de taxe la fel de vulnerabili ca şi până acum.

Propunerea legislativă a democraţilor din Senatul american prevede crearea unui mecanism de lichidare a marilor companii financiare, pentru a evita un colaps.

De asemenea, viitoarea lege a democraţilor ar urma să creeze un consiliu pentru a detecta ameninţările la adresa sistemului financiar american.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că îşi va exprima dreptul de Veto asupra adoptării proiectului de lege în cazul în care acesta nu şi-ar atinge scopul pentru care a fost creat, de a reglementa segmentul de piaţă care a contribuit la colapsul economic american.

Mai mult, potrivit AP, Obama i-a îndemnat pe republicani şi pe democraţi să lucreze împreună pentru adoptarea legii astfel încât să îndrepte lacunele din sistemul american care au dus la prăbuşirea economiei, avertizând totodată că dacă acest lucru nu se va putea realiza, democraţii sunt pregătiţi să susţină singuri legea.


Etichete Barack ObamaSUApropunerelegereglementarefinanciareconomierepublicanidemocraţicrizăvetocolaps

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live