Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

2 August 2013
Vizualizari: 1189
Comentează add

Casa Albă analizează dacă, în condiţiile deciziei Rusiei referitoare la Edward Snowden, summitul între preşedinţii Obama şi Putin, programat pentru această toamnă, ar mai avea loc.

SUA reacţionează după ce Moscova i-a acordat azil lui Snowden

ani-sandu-washington

Edward Snowden. Foto: captură You Tube.

Casă Albă este extrem de dezamăgită de decizia Rusiei de a-i acorda azil fostului consultant al Agenţiei de Securitate Naţională, Edward Snowden, care a părăsit joi aeroportul din Moscova după mai bine de o lună.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că acest lucru nu reprezintă o evoluţie pozitivă pentru relaţiile între Statele Unite şi Rusia şi subminează cooperarea în domeniul aplicării legii între cele două ţări.

Casa Albă analizează dacă, în condiţiile deciziei Rusiei referitoare la Edward Snowden, summitul între preşedintele Obama şi preşedintele Putin, programat pentru această toamnă, ar mai trebui să aibă loc.

"Suntem, în mod evident, foarte dezamăgiţi de această evoluţie. Am spus de mult, la fel ca preşedintele Putin, că nu vrem ca această chestiune legată de domnul Snowden să devină o problemă în relaţia noastră bilaterală. Vom evalua această evoluţie şi ne vom consulta mai departe cu Guvernul Rusiei", spune purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney. 

Edward Snowden nu este un avertizor de integritate sau un disident, mai spune purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Senatorul republican John McCain cataloghează decizia Rusiei drept un efort deliberat de a face de râs SUA, o palmă pe obrazul tuturor americanilor.

Acesta spune că relaţia cu Rusia trebuie regândită şi că decizia lui Putin nu trebuie să rămână fără consecinţe.


Etichete Casa AlbăRusiaAgenţia de Securitate NaţionalăEdward SnowdenaeroportMoscovaSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live