Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

30 Decembrie 2020
Vizualizari: 314
Comentează add

Preşedintele ales Biden a precizat că va folosi toate mijloacele pentru a accelera producerea de vaccinuri anti-COVID-19 după 20 ianuarie.

SUA: Producerea de vaccinuri anti-COVID-19, „accelerată după 20 ianuarie”

constanta-comanici

Primele doze din vaccinul anti-Covid Pfizer/Biontech. Foto: gov.ro.

Noile tulpini ale coronavirusului ar putea provoca o presiune suplimentară asupra sistemelor sanitare și o mortalitate mai mare din cauza faptului că sunt mai contahioase, au avertizat reprezentanți ai Centrului European de Prevenție și Control al Bolilor, agenție cu sediul la Stockholm.

Raportul se referă în special la mutațiile descoperite recent în Marea Britanie și Africa de Sud, iar cercetările pe această temă continuă. Unii specialiști spun că nu există dovezi că aceste noi tulpini ar putea produce forme mai grave de COVID-19. Ele au fost identificate în Portugalia, Franța, Iordania, Coreea de Sud, Chile sau Canada.

A apărut primul caz de infectare cu tulpina modificată și în Statele Unite, în Colorado.

Purtătorul virusului mutant este un tânăr în vârstă de 20 de ani, aflat acum în izolare, care nu a călătorit. Potrivit France Presse, autoritățile sanitare din Colorado au deschis o anchetă epidemiologică, dar nu au putut identifica până acum nicio persoană cu care ar fi intrat în contact pacientul.

Pe de altă parte, preşedintele ales, Joe Biden, a precizat că va folosi toate mijloacele pentru a accelera producerea de vaccinuri anti-COVID-19 după 20 ianuarie, când va prelua mandatul. Are detalii corespondentul RRA la Washington, Doina Saiciuc.

Reporter: Într-un discurs în Wilmington, Delaware, Joe Biden, a criticat eforturile Administrației Trump de distribuire a vaccinurilor, arătând că ea este mult întârziată. Eforturile Administrației Trump nu s-au ridicat la înălțimea promisiunilor. Din cele 20 de milioane de doze alocate statelor, numai 11 milioane au fost distribuite și numai 2,1 milioane administrate. Joe Biden a vorbit despre trei mari provocări ale primelor 100 de zile ale președinției sale. 

Joe Biden: Una dintre ele va fi să ne asigurăm că vor fi administrate 100 de milioane de doze până la sfârșitul primelor 100 de zile ale președinției. Vom accelera administrarea față de etapa actuală până la un milion de vaccinări pe zi. Dar și cu această ameliorare, chiar dacă vom crește rata de vaccinare la un milion pe zi, vor trece luni de zile până când o majoritate a populației Statelor Unite va fi vaccinată. Voi muta cerul și pământul pentru ca lucrurile să meargă în direcția cea bună. 

Reporter: Președintele ales, Biden, a vorbit despre revenirea la o stare de normalitate anul viitor, dar a prevenit că nu vor fi ameliorări vizibile până în luna martie.

Joe Biden: Următoarele câteva săptămâni și luni vor fi dure, poate cele mai dure din întreaga perioadă a pandemiei.


Etichete (ii)vaccinbiden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live