Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

2 Mai 2019
Vizualizari: 661
Comentează add

Şeful Departamentului american al Justiţiei, William Barr, a anunţat că nu se va prezenta astăzi la audierile parlamentare legate de raportul Mueller.

SUA: Procurorul general nu se va prezenta la audierile parlamentare

doina-saiciuc

US Attorney General William Barr testifies before the Senate Judiciary Committee on "The Justice Department's Investigation of Russian Interference with the 2016 Presidential Election" on Capitol Hill in Washington, DC, on May 1,2019. Nicholas Kamm / AFP

Şeful Departamentului american al Justiţiei, William Barr, a anunţat că nu se va prezenta astăzi la o audiere parlamentară privind modul în care a gestionat raportul de anchetă asupra ingerinţelor ruse în alegerile prezidenţiale din 2016.

Decizia demnitarului riscă să nască o dispută serioasă cu democraţii din Congres, afirmă analiştii americani.

Refuzul lui ridică perspectiva ca democrații să îl acuze pe șeful Justiției americane că obstrucționează Congresul.

Procurorul general Barr a informat Comitetul Camerei Reprezentanților că nu se va prezenta la audieri din cauza insistenţei acestuia ca avocatul Comitetului să-i poată pune întrebări.

Președintele democrat al Comitetului, congressmanul Jerry Nadler, a spus reporterilor că îi acordă o zi, două, procurorului general pentru a trimite la Capitoliu întreg Raportul Mueller, needitat.

Criza urmează publicării cu câteva ore înainte a audierii de ieri a lui William Barr în Comitetul judiciar al Senatului, a unei scrisori care i-a fost adresată la 27 martie de procurorul special Mueller, în care acesta a obiecta că memorandumul elaborat de William Barr nu cuprinde de plin contextul, natura și substanța muncii echipei Mueller.

Democrații din comitetul senatorial l-au acuzat ieri pe Barr că a mințit sub jurământ în audieri, luna trecută, atunci când a negat că echipa Mueller ar fi nemulțumită de modul în care a fost expusă public munca sa.

Republicanii, în schimb, au apărat viguros poziția lui Barr, care și-a apărat la rândul lui concluzia că președintele Trump nu a obstrucționat justiția.


Etichete raportul muellerbarrsuaaudieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live