Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

8 Octombrie 2015
Vizualizari: 910
Comentează add

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, aflat în vizită în Italia, a declarat că SUA nu vor colabora cu Rusia în Siria, dar menţin deschise canalele de contact.

SUA "nu sunt pregătite să colaboreze cu Rusia în Siria"

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter (stânga) şi omologul său italian, Roberta Pinotti. Foto: captură video.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, aflat în vizită în Italia, s-a întâlnit cu omologul său Roberta Pinotti, şi cu preşedintele Sergio Matarella.

Subiectul principal de discuţie dintre Carter şi Pinotti a fost criza din Mediterana, ocazie cu care reprezentantul american a ţinut să recunoască rolul de lider al Italiei în salvarea refugiaţilor.

Totodată, cei doi miniştri au amintit de noua fază a operaţiunii navale europene EUNAVFOR MED, de combatere a traficanţilor de persoane în Marea Mediterană, care a început tocmai ieri şi prin care navele militare europene vor putea de-acum înainte să opereze împotriva traficanţilor, cu condiţia de a rămâne în apele internaţionale şi de a nu pătrunde în cele teritoriale libiene.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul italian a făcut referire la informaţiile transmise marţii de mass media din Peninsulă despre intenţia Italiei de a consolida angajamentul în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic prin lansarea de raiduri aeriene care vizează poziţii ale organizaţiei islamiste în Irak.

O decizie de acest gen se va lua numai după dezbaterea ei în Parlament, a subliniat Roberta Pinotti.

"Italia face parte din coalitia anti-ISIS din Irak. Situaţia din Siria este diferită. Sperăm că acţiunile contra Statului Islamic vor fi intensificate şi că se va ajunge în curând la o tranziţie politică", a spus Roberta Pinotti.

Tot în cadrul acestei conferinţe, şeful Pentagonului a afirmat că SUA nu vor coopera cu Rusia atâta timp cât această ţară îşi va continua strategia greşită în Siria.

"Nu suntem pregătiţi să colaborăm cu Rusia dacă va continua să aplice o strategie greşită. Avioanele ruseşti continuă să bombardeze, dar nu ţinte ale Statului Islamic, în ciuda declaraţiilor părţii ruse. Noi nu vom colabora până când această strategie nu se va schimba", a declarat secretarul american al apărării.

Cu toate acestea - a mai precizat Ashton Carter - rămân deschise canalele de contact cu Rusia pentru a fi asigurată securitatea militarilor americani care participă la operaţiunile din Siria. 


Etichete Secretarul american al ApărăriiAshton CarterItaliaRoberta PinottiNATOMarea MediteranăRusiaSiriacombaterea traficanţilor de persoaneEUNAVFOR MEDStatul Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live