Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

31 Octombrie 2013
Vizualizari: 1330
Comentează add

Directorul Agenţiei de Securitate Naţională, Keith Alexander, spune că NSA nu are acces la serverele celor două companii, decât în urma unor ordine judecătoreşti.

SUA neagă interceptarea datelor utilizatorilor Yahoo şi Google

ani-sandu-washington

Foto: Arhivă

Oficialii americani din domeniul serviciilor secrete neagă informaţiile potrivit cărora Agenţia Naţională de Securitate ar fi interceptat date ale utilizatorilor Yahoo şi Google.

Potrivit cotidianului "Washington Post", în vizor ar fi fost sute de milioane de utilizatori, inclusiv americani.

Directorul Agenţiei de Securitate Naţională, Keith Alexander, spune că NSA nu are acces la serverele celor două companii, decât în urma unor ordine judecătoreşti.

Jurnaliştii de la "Washington Post" scriu că Agenţia ar fi accesat datele a sute de milioane de utilizatori, printre care şi americani şi citează în acest sens atât documente provenite de fostul colaborator al NSA, Edward Snowden cât şi declaraţii ale unor oficialităţi, sub protecţia anonimatului.

Compania Google s-a arătat scandalizată de posibilitatea unor astfel de interceptări, făcute în mod secret de guvernul american şi a indicat că acesta este un motiv în plus pentru reformarea rapidă a sistemului actual de colectare a informaţiilor.

NSA nu spionează comunicaţiile interne ale ONU

Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Marie Harf, spune că SUA analizează procedurile din prezent, pentru a vedea dacă e cazul să facă schimbări şi că între timp discută cu fiecare aliat în parte, pentru a linişti eventualele îngrijorări. 

Dezvăluirile apar într-un moment în care la Washington se află doi consilieri principali pe probleme de securitate ai cancelarului german Angela Merkel, pentru a discuta cu omologii lor americani despre acuzaţiile potrivit cărora Agenţia Naţională de Securitate ar fi monitorizat convorbirile telefonice ale cancelarului.

Cei doi au discutat la Casa Albă cu Susan Rice, consilier al preşedintelui american pentru securitate naţională.

Tot miercuri, Naţiunile Unite au anunţat că au primit asigurări din partea Washingtonului că serviciile americane de informaţii nu spionează comunicaţiile interne ale ONU şi nu vor face acest lucru nici în viitor.


Etichete SUAinterceptaredateNSAYahooGoogleinformaţiiDepartamentul de StatONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live