Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 August 2021
Vizualizari: 268
Comentează add

Activistul belarus Vitali Șișov a fost găsit marți dimineața spânzurat într-un parc lângă casa sa din Kiev. El fusese declarat dispăut cu o zi înainte.

SUA monitorizează ancheta din Ucraina vizând moartea unui activist belarus

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

SUA monitorizează îndeaproape o anchetă ucraineană cu privire la moartea unui activist din Belarus care a fost găsit spânzurat într-un parc lângă casa sa din Kiev, transmite Reuters.
 
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat reporterilor: "Condamnăm în termenii cei mai puternici represiunea violentă în curs de desfășurare împotriva societății civile din Belarus și represiunea transnațională comisă de către regimul Lukașenko".
 
Canalul de Telegram "NEXTA" transmite că șeful "Casei Belaruse din Ucraina" (BDU), activistul Vitali Șișov care a fost găsit mort la Kiev, se ocupa de verificarea colaboratorilor Comitetului de Securitate al Statului (KGB) din Republica Belarus care ar putea desfăşura activităţi pe teritoriul Ucrainei.
 
Potrivit "NEXTA", în luna iunie, activistul a deschis un canal pentru a colecta informații despre colaboratorii KGB din afara Republicii Belarus.
 
"Casa Belarusă din Ucraina", o organizaţie nonprofit din Kiev care îi ajută pe belaruşii persecutaţi de regimul lui Aleksandr Lukaşenko, a transmis că Vitali Șișov ar fi fost sub supraveghere de mai mult timp.

Etichete Vitali ȘișovUcrainaBelarus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live