Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iulie 2020
Vizualizari: 287
Comentează add

"SUA intenţionează să îşi consolideze bazele militare din Europa"

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Secretarul apărării din Statele Unite, Mark Esper, a susţinut miercuri, 29 iulie, o conferinţă de presă la Pentagon, în care a vorbit despre planul de revizuire a prezenţei forţelor americane în Europa în cadrul NATO (European Stretegic Force Posture).
 
Conform corespondentului BBC, la conferinţa de presă au participat vicepreşedintele Statului Major Interarme, Forţele Aeriene, generalul John E. Hyten şi generalul Forţelor Aeriene, Tod D. Wolters, comandant al Comandamentului Forţelor SUA în Europa. Mark Esper a declarat că noua strategie naţională de apărare include şi o revizuire a forţelor americane prezente în Europa (EUCOM), cu repoziţionarea acestora.
 
"Planul curent EUCOM include repoziţionarea a aproximativ 11.900 de militari din cei aproximativ 36.000 prezenţi în Germania, unde vor rămâne mai puţin de 24.000, dar într-o manieră care va întări NATO, va intensifica descurajarea Rusiei şi va atinge şi celelalte principii setate. Din cei 11.900, aproape 5.600 de membri ai serviciilor vor fi repoziţionaţi în ţări NATO, iar aproximativ 6.400 se vor întoarce în SUA", a precizat secretarul american al apărării.
 
Mark Esper a subliniat care sunt principalele elemente ale acestor rotaţii de trupe: "În primul rând, bazele SUA vor fi consolidate în locaţii din Europa, în afara Germaniei, inclusiv, în unele cazuri, relocarea în aceeaşi zonă ca şi aliaţii NATO, în Belgia şi Italia. Asta va intări NATO şi va îmbunătăţi eficienţa operaţională şi disponibilitatea a peste 2.000 de forţe militare în aceste baze. În al doilea rând, aproape 4.500 de membri ai celui de-al doilea Regiment al Cavaleriei se vor întoarce în SUA, iar alte unităţi de luptă vor fi în rotaţie continuă în Orientul Indepărtat şi în regiunea Mării Negre, asigurându-ne o prezenţă mai durabilă, pentru a intensifica descurajarea şi pentru a reasigura alianţii din NATO, de pe flancul sud-estic".
 

Etichete Mark EsperNATOSUAEuropean Stretegic Force PostureEUCOM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live