Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

14 Aprilie 2013
Vizualizari: 987
Comentează add

Aflat la Tokyo, secretarul de stat american John Kerry a afirmat că SUA vor apăra Japonia în cazul unui atac nuclear al Coreei de Nord.

SUA "hotărâte să apere Japonia" SUA "hotărâte să apere Japonia" - Conține video

arina-petrovici

Secretarul de stat american John Kerry (stânga) şi ministrul nipon de externe, Fumio Kishida (dreapta). Foto: Reuters.

Statele Unite sunt hotărâte să apere Japonia, pe care Coreea de Nord a ameninţat-o cu un atac nuclear - afirmă secretarul de stat american John Kerry.

Aflat la Tokyo, John Kerry a susţinut o conferinţă de presă, alături de ministrul nipon de Externe, Fumio Kishida, în care a prezentat rezultatele întrevederilor pe care le-a avut, în ultimele două zile, cu autorităţile sud-coreene şi chineze.

"Suntem capabili Statele Unite şi China să sublinem angajamentul nostru comun pentru denuclerizarea peninsulei coreene într-o manieră paşnică", a declarat secretarul de stat american.

John Kerry a mai spus că acest lucru a fost reiterat ferm, sâmbătă, de omologul său de la Beijing.

Video: Conferinţa de presă a oficialilor americani şi japonezi la Tokio. Sursa: Reuters.

Vineri, Coreea de Nord a ameninţat Japonia cu un atac nuclear, după ce Tokyo a decis să desfăşoare unităţi antirachetă pentru a distruge orice rachetă nord-coreeană care ar ameninţa teritoriul nipon.

Analiştii apreciază că este foarte puţin probabil un atac deliberat, din partea Coreei de Nord, asupra Japoniei, şi estimează că măsurile de securitate luate de Tokyo au drept scop mai ales apărarea în faţa unei rachete de încercare, venită dinspre Coreea de Nord, în cazul în care o problemă tehnică ar face ca aceasta să se îndrepte din greşeală spre arhipelagul nipon.


Etichete SUAJaponiaJohn KerrzCoreea de NordChinarachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live