Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

12 Aprilie 2011
Vizualizari: 1435
Comentează add

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a reafirmat dorinţa SUA privind plecarea de la putere a colonelului Gaddafi. Aceasta a evitat însă să spună care este poziţia americană privind planul de pace propus de Uniunea Africană.

SUA "doreşte ca Gaddafi să părăsească puterea"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton. Foto: Reuters

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, a reafirmat luni, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul finlandez al afacerilor externe Alexander Stubb, că administraţia americană doreşte ca Muammar Gaddafi să părăsească puterea şi să plece din Libia.

"Credem că este nevoie de o tranziţie care să reflecte voinţa poporului libian şi plecarea lui Gaddafi de la putere şi din Libia ."

Secretarul de Stat american a evitat, însă, să răspundă care este analiza Washingtonului în legătură cu planul de pace al Uniunii Africane pentru Libia şi dacă aceasta îi cere colonelului Gaddafi să părăsească puterea.

Administraţia  americană aşteaptă o informare completă în legătură cu deciziile Uniunii Africane .

"Noi am făcut clar faptul că dorim să vedem o încetare a  focului. Dorim să vedem că forţele regimului libian se retrag din ariile în care au intrat cu forţa. Dorim să vedem reluarea serviciilor în oraşele care au fost brutalizate de forţele Gaddafi. Dorim ca asistenţa umanitară să ajungă la poporul libian. Aceste teme sunt nenegociabile", a explicat Secretarul american de stat.

Hillary Clinton nu a introdus ,însă, în lista cererilor nenegociabile şi plecarea lui Gaddafi din Libia .

Ministrul finlandez de externe,  Alexander Stubb, a declarat în faţa reporterilor de la Departamentul de Stat că Uniunea Europeană pregăteşte operaţiunea EUFOR pentru Libia , cu sediul la Roma.  Există, însă încă o condiţie, a arătat oficialul.

Aceea ca Biroul ONU pentru Coordonarea Asistenţei Umanitare să facă o cerere în acest sens .

"Cred că este foarte important ca Uniunea Europeană să fie implicată în orice mod, iar unul dintre ele este dialogul politic, pentru că va fi viaţă după Gaddafi, iar UE ar trebui să se pregătească pentru aceasta", a conchis Alexander Stubb.


Etichete SUALibiaMuammar GaddafiEUFORUniunea AfricanăUEONUHillary Clinton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live