Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

18 Iulie 2014
Vizualizari: 1199
Comentează add

Statele Unite şi-au oferit tot suportul şi au cerut ca dovezile să fie păstrate pe teritoriul Ucrainei în vederea unui anchete internaţionale.

SUA, dispuse să investigheze prăbuşirea avionului în Ucraina

ani-sandu-washington

Vicepreşedintele Joe Biden la Bucureşti. Foto: facebook.com/bucharest.usembassy

Avionul Boeing aparţinând Malaysia Airlines, prăbuşit joi în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, a fost doborât de o rachetă sol-aer, spun serviciile secrete americane, fără a nominaliza însă un vinovat pentru atacul considerat terorist.

Informaţia a fost confirmată de înalţi responsabili de la Casa Albă, iar Statele Unite şi-au oferit tot suportul şi au cerut ca dovezile să fie păstrate pe teritoriul Ucrainei în vederea unui anchete internaţionale.

SUA sunt gata să ajute la realizarea unei investigaţii credibile la nivel internaţional privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, spune secretarul de stat John Kerry, care a transmis condoleanţe familiilor celor aproape 300 de victime.

Oficialităţile americane încă nu pot confirma dacă au fost sau nu cetăţeni americani la bordul aeronavei. Referidu-se la incident, vicepreşedintele Joe Biden a spus că avionul pare să fi fost doborât.

"Nu a fost un accident. A fost pus la pământ", a declarat Joe Biden.

Preşedintele Barack Obama a spus şi el că e vorba de o tragedie teribilă. Liderul de la Casa Albă a transmis condoleanţe premierilor Malaeziei şi Olandei şi a asigurat de sprijinul său.

Obama a discutat, de asemenea, despre incident cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi a subliniat în cadrul convorbirii că toate dovezile trebuie să rămână pe teritoriul Ucrainei până vor putea fi examinate de o echipă internaţională. 


Etichete MH17avion prăbuşitUcrainaSUAinvestigaţieatac teroristCasa AlbăJoe BidenBarack ObamaMalaeziaOlandacondoleanţemorţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live