Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

2 August 2013
Vizualizari: 1174
Comentează add

Fostul angajat al Serviciilor americane de Informaţii, Edward Snowden, nu va mai da publicităţii nici un document clasificat, a anunţat avocatul său, citat de Reuters.

SUA "dezamăgite de acordarea azilului lui Edward Snowden"

ani-sandu-washington

Edward Snowden. Foto: captură You Tube.

La scurt timp după ce a primt azil temporar de un an în Rusia, Edward Snowden a putut părăsi zona de tranzit a Aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a stat mai bine de o lună şi s-a decis în privinţa viitorului său loc de reşedinţă.

Edward Snowden, care a deconspirat practicile autorităţilor americane de supraveghere a comunicaţiilor la nivel mondial, a primit totodată o ofertă de a lucra pentru o reţea rusească de socializare.

Decizia de a i se acorda fostului agent dreptul de a sta temporar în Rusia a fost primită cu dezamăgire în SUA.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că acest lucru nu reprezintă o evoluţie pozitivă pentru relaţiile dintre SUA şi Rusia şi subminează cooperarea în domeniul aplicării legii între cele două ţări.

Casa Albă analizează dacă în condiţiile deciziei Rusiei referitoare la Edward Snowden, summitul între preşedintele Obama şi preşedintele Putin, programat pentru această toamnă, ar mai trebui să aibă loc.  

"Suntem în mod evident foarte dezamăgiţi de această evoluţie. Am spus demult, la fel ca preşedintele Putin, că nu vrem ca această chestiune legată de domnul Snowden să devină o problemă în relaţia noastră bilaterală. Vom evalua această evoluţie şi ne vom consulta mai departe cu Guvernul Rusiei" a spus Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei americane.

"Edward Snowden nu este un avertizor de integritate sau un dizident", mai spune purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Senatorul republican John McCain cataloghează decizia Rusiei drept un efort deliberat de a face de râs Statele Unite, o palmă pe obrazul tuturor americanilor.

Acesta spune că relaţia cu Rusia trebuie regândită şi că decizia lui Vladimir Putin nu trebuie să rămână fără consecinţe.


Etichete RusiaEdward SnowdenSUACasa AlbăJay CarneyJohn McCainVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live