Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

1 Mai 2016
Vizualizari: 1243
Comentează add

Ieri, aproape 30 de bombe au lovit Alepul, într-a noua zi la rând de bombardamente şi de tiruri de artilerie între armata regimului de la Damsac şi rebeli.

SUA cer oprirea bombardamentelor asupra oraşului sirian Alep

cristian-bacain

Alep. Foto: Arhivă.

Statele Unite au cerut oprirea bombardamentelor asupra oraşului sirian Alep, devenit principalul câmp de bătălie al războiului civil, şi restabilirea încetării focului în toată Siria, transmite France Presse.

În restul ţării, de ieri regimul de la Damasc a instaurat, sub presiunile Washingtonului şi Moscovei, o pauză temporară în alte două provincii, care pare să se menţină.

Ieri, aproape 30 de bombe au lovit Alepul, într-a noua zi la rând de bombardamente şi de tiruri de artilerie între armata regimului de la Damsac şi rebeli, în care au fost ucişi aproape 250 de civili.

Zeci de locuitori din cartierele controlate de rebeli au fugit din calea noilor raiduri aeriene, care aproape au anulat acordul de încetare a focului din februarie şi au afectat negocierile de pace de la Geneva.

Responsabilii americani au acuzat Rusia că sprijină atacurile armatei lui Bashar al Assad. Moscova a negat că ar fi contribuit la raidurile din ultimele zile şi a exclus ideea de a face presiuni asupra Damascului, subliniind că acolo se duce o luptă împotriva ameninţării teroriste.

În acest context, şeful principalului grup de opoziţie sirian spune că îşi pune speranţele în Statele Unite să salveze procesul de pace de la Geneva. Astăzi, secretarul de stat american, John Kerry, va reveni în oraşul elveţian pentru o reuniune de urgenţă pe tema conflictul sirian.

El va avea convorbiri cu emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura şi omologii săi din Arabia Saudită şi Iordania.


Etichete suabombardamentesiriaalepdamascrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live