Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

17 August 2018
Vizualizari: 485
Comentează add

SUA avertizează că şi companiile europene care lucrează cu Teheranul riscă să fie vizate de sancţiuni.

SUA avertizează companiile europene care lucrează cu Iran

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: Arhivă.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat crearea unui grup de lucru care va coordona presiunile economice la care este supus Iranul.

Washingtonul a avertizat că şi companiile europene care lucrează cu Teheranul riscă să fie vizate de sancţiuni, care au fost reinstituite după retragerea Statelor Unite din acordul nuclear.

Este ultimul dintr-o serie de demersuri de a forţa Iranul să negocieze un nou acord nuclear. Grupul de acţiune Iran va fi condus de Brian Hook, directorul planificării politice al Departamentului de Stat, care a spus ieri, într-o conferinţă de presă: "Dacă regimul iranian demonstrează angajament în a face schimbări fundamentale în comportamentul său, preşedintele Trump este pregătit să angajeze un dialog pentru a găsi soluţii, dar ridicarea sancţiunilor, restabilirea completă de relaţii diplomaice şi comerciale şi cooperarea economică cu Statele Unite pot începe numai după ce vedem că regimul iranian este serios în ce priveşte schimbarea atitudinii sale".

Administratia americană i-a avertizat pe aşa-numiţii "clienţi ai petrolului iranian" că vor fi afectaţi de sancţiunile americane dacă nu îşi reduc semnificativ importurile de petrol iranian cu perspectiva eliminării lor complete.

Administraţia americană le-a comunicat companiilor şi guvernelor europene că pot fi ele însele subiectul sancţiunilor dacă încalcă, ignoră sau încearcă să submineze sancţiunile reimpuse de către Statele Unite.

"Suntem pregătiţi să impunem sancţiuni împotriva guvernelor care continuă acest tip de comerţ cu Iranul" ,a spus coordonatorul Grupului de acţiune Iran, Brian Hook.


Etichete sanctiuni teheransuairanueacord nuclearcompanii europenebrian hook

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live