Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Februarie 2019
Vizualizari: 571
Comentează add

Principalul armament aflat în dotarea distrugătorului sunt rachetele de croazieră "Tomahawk". La bordul vasului se află între 56 şi 96 de rachete de acest tip.

SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră

sergiu-stet

  Distrugătorul USS Donald Cook. Foto: www.defense.gov.

Distrugătorul american "Donald Cook" se îndreaptă în Marea Neagră, pentru a doua oară de la începutul acestui an, informează site-ul Flotei a VI-a a Forţelor Maritime Militare ale SUA citat de agenţia RIA Novosti.

"Fiecare vizită aici ne oferă unica posibilitate de cooperare cu partenerii noştri maritimi", a declarat comandorul Mathew Powell.

În comunicat se subliniază că prezenţa distrugătorului în Marea Neagră va consolida stabilitatea în regiune. De asemenea, "Donald Cook" va desfăşura manevre comune cu nave ale aliaţilor din NATO şi ale partenerilor din regiune.

Aceasta este a doua deplasare a distrugătorului american în Marea Neagră de la începutul acestui an. În luna ianuarie, USS "Donald Cook" a intrat în portul Batumi din Georgia şi a participat la exerciţii cu două nave ale Pazei de Coastă a Georgiei.

Distrugtorul "Donald Cook" a fost dat în exploatare din anul 1998, iar principalul armament aflat în dotarea acestuia sunt rachetele de croazieră "Tomahawk". La bordul vasului se află între 56 şi 96 de rachete de acest tip. 


Etichete "Donald Cook"distrugătormarinămilitarăMarea NeagrăMathew Powell"Tomahawk"rachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live