Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Februarie 2020
Vizualizari: 334
Comentează add

Iran este singura țară din zona Golfului care a raportat decese din cauza focarului, inclusiv în Teheran și în alte orașe sfinte musulmane, precum Qom și Mashhad.

"SUA au oferit ajutor Iranului pentru a gestiona criza cauzată de COVID-19"

sergiu-stet

 Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: Arhivă.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat vineri, 28 februarie, că Statele Unite au lansat Iranului mai multe oferte de ajutor pentru a gestiona criza infecției cu coronavirus, țară unde focarul a ucis 34 de oameni și a ridicat semne de întrebare în privința disponibilității Teheranului de a partaja informații.

"Am lansat oferte de ajutor Republicii Islamice Iran", a declarat Pompeo citat de Reuters în timpul unei audieri în fața Comitetului de Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

"Sistemul lor de sănătate și infrastructura nu sunt solide și nici actualizate, disponibilitatea lor de a partaja informații despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în interiorul Iranului nu a fost serioasă și sunt foarte îngrijorat că Iranul este partea care nu împărtășește informații".

Noul coronavirus, apărut în decembrie în orașul chinez Wuhan, a infectat zeci de mii de oameni. Republica Islamică Iran este singura țară din zona Golfului care a raportat decese din cauza focarului, inclusiv în Teheran și în alte orașe sfinte musulmane, precum Qom și Mashhad.


Etichete Mike PompeoIrancoronavirusSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live