Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

9 Decembrie 2015
Vizualizari: 870
Comentează add

Beneficiarii programului Visa Waiver, care au călătorit în Irak, Siria, Iran sau Sudan, începând cu martie 2011, vor trebui să aplice pentru obţinerea vizei de intrare.

SUA au înăsprit restricţiile de intrare prin programul Visa Waiver

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: wnpr.org.

Camera Reprezentanţilor din Congres a votat cu majoritate covârşitoare pentru întărirea restricţiilor de intrare în Statele Unite a persoanelor care beneficiază în prezent de programul Visa Waiver, dacă acestea au călătorit în Irak, Siria, Iran sau Sudan, începând cu martie 2011.

În aceste cazuri, persoanele vizate vor trebui să aplice pentru obţinerea vizei de intrare, fapt care va permite autorităţilor americane o analiză mai atentă a solicitărilor lor.

Legea, a doua piesă legislativă majoră aprobată de Cameră după atacurile de la 13 noiembrie, din Paris, a trecut cu 407 voturi pentru şi doar 19 împotrivă.

Speakerul Camerei Reprezentaţilor, republicanul Paul Ryan, a spus că legea, care ar pune capăt privilegiului de a intra în SUA fără viză, va ajuta la contracararea ameninţării intrării teroriştilor străini în ţară.

Congresmanul Ryan a arătat că republicanii din Congres vor introduce încă o lege care să asigure că ameninţarea poate fi controlată.

Legea aprobată luni, de Cameră, a fost formulată de un grup de congresmani republicani, dar a fost amplu sprijinită de democraţi.

Majoritatea acestora, însă, se opun unui alt proiect de lege al republicanilor, care ar bloca planul preşedintelui Obama de a admite mii de refugiaţi sirieni şi irakieni în SUA.

În prezent, sunt 38 de ţări ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru intrarea în Statele Unite. 


Etichete SUACongresCamera Reprezentanţilorrestricţii de intrare în ţarăprogramul Visa WaiverIrakSiriaIranSudanlege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live