Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

4 Mai 2018
Vizualizari: 702
Comentează add

Pentagonul a calificat drept incidente foarte grave mai multe cazuri în care piloţi americani au fost iritaţi de lasere care ar proveni de la o bază militară chineză din Djibouti.

SUA au cerut Chinei să investigheze nişte incidente ciudate din Djibouti

radu-sarpe

  Statul Islamic doboară un avion inamic. Foto: captură video.

Statele Unite au cerut Chinei să investigheze ceea ce Pentagonul a calificat drept incidente foarte grave, în care piloţi americani au fost iritaţi de lasere care ar proveni de la o bază militară chineză din Djibouti.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului apărării spune că scopul acestor şicanări este neclar, dar că într-unul din cazuri piloţii au suferit răni minore ale ochilor. Statele Unite au o bază militară în Djibouti, folosită pentru operaţiunile de combatere a terorismului în Africa şi Orientul Mijlociu, iar anul trecut China şi-a inaugurat prima sa bază din străinătate, la numai câţiva kilometri distanţă.

Washingtonul a avertizat Beijingul şi în privinţa militarizării din Marea Chinei de Sud. Pentagonul a spus că vor fi consecinţe serioase, după ce presa americană a informat că, în ultima lună China a amplasat rachete pe mai multe insule aflate în dispută cu alte ţări din regiune. 


Etichete DjiboutimilitaraviaţieChinaSUAlaserebaze militare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live