Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2022
Vizualizari: 142
Comentează add

SUA au amânat un test cu rachetă balistică intercontinentală pentru a evita escaladarea tensiunilor cu China.

SUA au amânat un test cu rachetă balistică intercontinentală

florin-lepadatu

 Foto: captură youtube.com

RADOR  - Administraţia Statelor Unite a amânat programatele teste cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III, pentru a evita o escaladare a tensiunilor cu Beijingul în timpul exerciţiilor militare derulate de China în apropiere de Taiwan, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate naţională, John Kirby.

China a mobilizat zeci de avioane de luptă şi a lansat rachete în Strâmtoarea Taiwan, la o zi după vizita la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi.

Forţele Aeriene ale SUA programaseră pentru această săptămână testele cu racheta Minuteman III, dar acum testele vor fi reprogramate, a precizat John Kirby.

" Din moment ce China este angajată în exerciţii militare destabilizatoare în jurul Taiwanului, SUA demonstrează un comportament al unei puteri nucleare responsabile şi reduce riscurile unor erori de calcul sau percepţie. Nu considerăm că este în interesul nostru, nici în interesul Taiwanului, nici în interesul regiunii să permitem o escaladare ulterioară a tensiunilor, motiv pentru care testul cu Minuteman III ICBM, programat pentru această săptămână, va fi reprogramt pentru viitorul apropiat", a declarat oficialul american, transmite REUTERS.


Etichete racheteiron dome

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live